esmaspäev, 30. juuli 2007

Jänedal võistlustel ja Hanks'il Säreveres järel 29.07.2007

Jänedal olid Talupäevad ja ühtlasi ka ratsavõistlused. Enge oma hobuse Raftersiga läks sinna võistlema, mina ja Janar talle appi. Kuna ta rentis selleks päevaks treiku, siis otsustasime, et toome ühtlasi minu hobuse Säreverest ära ja ma maksan talle osa treiku rendist ja kütusekuludest. Tuli kasulikum meile mõlemale:)
Kell 11:00 algas 90 cm parkuur, kus Enge sõitis Raffiga küll puhtalt, aga kaua:D ning sai kuuenda koha. Mari kusjuures sai Dago'ga ühe maha ajamisega teise koha!:) Kell 13:00 oli 100 cm parkuur (kaheosaline). Alguses tundus, et Engel sa Raffil väga hästi ei läinud, kuna oli üks maha ajamine ja teise osasse nad seetõttu edasi ei saanud, aga lõppkokkuvõttes said nad siiski kolmanda koha:) Selles arvestuses oli ainult 6 võistlejapaari. Mari tegi jälle Engele ära:P Ta tegi suurepärase puhta sõidu ja võitis Lääne-Virumaa meistrivõistlused:)
Peale kahte sõitu hakkasime Särevere poole minema, jätsime nii kauaks Raftersi Jänedale talli puhkama. Halb oli minna, kuna vahepeal olid teetööd, aga elasime üle:)
Kartsin kohale jõudes, et kuidas Hanks küll treikusse läheb, kuna see oli tal esimene kord elus! Aga õnneks oli ta usaldus selle tüdruku vastu nii suur, et ta järgnes talle treilerisse, nagu käiks seal iga päev:D Sõitma hakates mõned korrad küll veidi laamendas, aga üritasin kõrvad kinni panna (kuigi mure hobuse pärast oli ilmatuma suur!).
Jõudsime Jänedale tagasi, et Enge hobune peale võtta. Muretsesin hullult, et mida Hanks küll teeb, kui tagant treileri luuk alla lasta ning arvasin ja lootsin, et Rafters läheb ruttu treilerisse, kuna seal ju teine hobune juba ees. Aga ohh seda õnnetust...ei olnud Hanks seal treikus rahulik ja ei saanud me raftersit peale...1,5 tundi üritasime, kuni ta lõpuks otsustas, et "OK, ma siis tulen!" ja kõmpis rahulikult peale. Eks talle oli võõras see, et vahe, kuhu ta minema pidi, oli teise hobuse tõttu kitsam. Hanks muidugi Raffi laadimise ajal närvelda ja kaapis jalaga ja tõmbles. Kaks korda õnnestus tal oma kaks esijalga üle rinnaesise toru tõsta! Issand, kuidas ma ehmatasin...arvasin, et nüüd ongi kõik...mul pidi tõesõna süda seisma jääma. Peale esimest korda panime ta suht lühikese nööri otsa, aga ta suutis ikka teist korda ka oma jalad sinna peale visata. Hea, et ta taipas kohe vastupidise liigutuse teha ja ise ennast sealt pealt ka maha saada...muidu oleks võinud suur tragöödia juhtuda.
Nagu kirja pikkusest näete, oli päev pikk...nii pikk:D
Sõidu ajal olid nad õnneks rahulikud, eks nad "jutustasid" ja "jagasid muljeid":) Vähemalt meie mõtleme nii:)
Talli juurde sõites oli mul südames jälle mure...kumb oleks targem enne maha võtta, et teine laamendama ei hakkaks. Arvasime, et Hanks, kuna Rafters oma suure koguga oleks võinud treileri täitsa maha lõhkuda:P
Ok, Ragters maas, hakkas Hanks loomulikult lõhkuma, aga õnneks taipas ruttu, et ta on kinni ja ei pääse veel kuhugi. Palusin Engel teda eest juhtida, ise läksin taha tagumikku toetama. Sel hobusel on tõesti mõistus omal kohal, ta tuli väga ilusti tasapisi tagurpidi maha, mina ja Raivo toetasime kahelt poolt peput, et see üle estakaadi serva ei libiseks...ja maas ta oligi:D
Närvis ja märg, aga terve! Paar minutit jalutasime väljas rahustuseks ja siis boksi:)...ikka Raffi kõrvale, kellega nii palju üle sai elatud:)
Saime kell 22:00 koju, sõime ja kohe magama, homme ju talli:)

Kommentaare ei ole: