neljapäev, 11. detsember 2014

Väike vahekokkuvõte.

Lasen endiselt samas tempos, et kõik vanast kohast vabad päevad veedan tallis. Vanas kohas on viimane tööpäev 17. detsember, peale seda EHK läheb kergemaks.
Bokside tegemisega tõesti harjub ära. Kui boksid on igapäevaselt korralikult tehtud ja allapanu pole sees liiga palju, on seda hea teha ja läheb üsna kiirelt. Terve tallitäie bokse teeb kahekesi ära umbes kella 12-ks, üksi umbes kella 14-ks. Lihased ei ole valusad, selg ei valuta. Mis mul peale paari päeva tallis olekut haiget teevad, on hoopis sõrmed :D Eriti kõige väiksem sõrm.
Mõlemas suures koplis on nüüd võrud rullidega. Enam ei saa nad heina endale alla talluda :)
Pühapäeval kolib üks hobune meilt ära Pallasesse, nii et vabu kohti on jääb pühapäevase seisuga kolm.
Eile käis meil sepp ja tuleb homme ka. Paar talli hobust, kellel üldse polnud raudu, said esijalgade talverautuse krihvidega. Eile sai kokku tehtud 5 hobust, sepp tuleb täna uuesti, sest kõiki ei jõudnud teha. Luuna on ka täna järjekorras, saab kõik 4 jalga raudu, lumekummid ja krihvid alla.
Nüüd peame jääma lund ootama. Hetkel on raske leida kohta, kus sõita saaks. Üle tee on meil selline rohune maalapp, aga seal saab sõita vaid päevasel ajal, kui veel valge. Plats on hetkel päris jääs ja see, et seal valgustus on, ei ole suureks abiks, sest sõita ikka ei saa.
Luunaga olen nüüd kahel korral ratsutanud, ühe korra sõitsingi üle tee. Tegime traavi ja volte ja kaheksaid. Oli üsna elastne ja mõnus, pikalt ei teinud.
Teine kord tegime trenni platsil, kui see veel jääs ei olnud. Siis oli suht mudane. Luuna astus mulle sadulavöö pingutamise ajal vasaku jala suurele varbale nii, et ma arvasin küll, et kas tuleb küüs maha või läks luu, sest valu oli meeletu ja andis tunda poole ööni. Üllataval kombel ei läinud varvas isegi siniseks ja nüüdseks on juba enam-vähem taastunud, veidi annab tunda jalanõu sees või kui otseselt ise katsun.
Ühesõnaga too õhtu platsil olles tegime samuti volte, peatusi jms. Galoppi tegema ei hakanud. Luuna oli küllaltki mõnus, vaatamata sellele, et mu varvas nii kohutavalt valutas, et sõitmisele oli raske keskenduda.
Luuna hommikuti tallis olles köhib. Vähe on saanud trennitada ja see mõjub kohe ta emfüseemile. Kui regulaarselt trennis käib, siis põhimõtteliselt ei köhigi. Eks hein on ka tolmune muidugi.
Mõtlengi, et peaks talle mingi sööda ostma, mis hingamisteedele hästi mõjuks.
Plaanis on kõigist tallis elavatest hobustest teha pilte ja Lepa talli FB lehte täiendada. Ei tea, millal selleni jõuan :)

Kommentaare ei ole: