teisipäev, 5. august 2008

Energia ülejäägid ja iseloomu näitamine 4. august 2008

Eile, 4. augustil, tuli Anett talli kaasa. Poiss oli kolm päeva puhanud ja aimasin juba tema energia pulbitsemist:D Oli jahe ilm ja kallas sadada, nii et oli plaan minna maneeži.
Selle ajaga, kui hobuse talli tõin koplist, olin ma läbimärg, tõmbasin higikaabitsaga hobusel vee maha, moe pärast kraapsasin paar korda harjaga ka ja panin ta valmis. Ta oli närviline, ei seisnud paigal, kaapis jalaga maad ja oli üldse märgata, et energiat sel tüübil on.
Läksime maneeži...kuna seal valgustust ei ole suvel, siis jätsin ukse lahti ja ehitasin sinna atribuutika ette, et Hanksil ei tuleks plaani koju minna.
Võtsin ta siis kordele, esialgu vasakust jalast, ei tahtnud eriti liikuda ja ühes nurgas otsustas, et tema enam ei jookse üldse ja tahtis käest ära tõmmata, ei saanud, katsetas kohe teise ja kolmanda korra otsa, astusin talle ligemale, et teda tagant ajada, ajas mitu korda küünlasse...mõtlesin siis, et kui nii, siis nii...lasin ta lahti...tüüp pani hea paaraga minema ja pukitaski oma 5 minutit järjest...kuni jäi rahulikult traavi jooksma, rahustasin ta siis maha, !!ta tuli ise minu juurde!!:), võtsin korde otsa tagasi ja poiss oli nii kuku-pai-ninnu-nännu hea hobune, et ise ka ei uskunud vist:D
Eks tal oli energiat liialt...pluss veel see, et ta aeg-ajalt üritab siiski mulle pähe istuda ja siis ta arvastki, et tema seekord tööd ei tee...selle aga lahendasime õnneks ilusti:D
Pärast tegi ta kõike nii nagu vaja, vaata, et pareminigi...traavi pikalt ei teinud korde otsas, lasin ta lahti, et galopile tõsteid teha...kuna maneeži keskel on tühjad väetise kotid, siis pidin ise ümber nende jooksma ja päris raske oli:D
Hobune tõusis küll galoppi, aga ei püsinud selles hästi, kui sain talt ühe ringi ilusat galoppi kätte, siis lõpetasime, võtsin talt kogu varustuse, ka kordepäitsed ja lasin tal maneežis isekeskis jalutada, arvasin, et äkki tahab isegi püherdada, aga ei tahtnud:P
Selleks, et talli minna, "ehitasin" talle korde otsast päitsed pähe ja nii ilusti tuli nendega mulle järgi. Tallis andsin talle heina ette ja panin porgandid künasse, poiss oli omadega rahul!:)

2 kommentaari:

Ingrid ütles ...

Kas seda ei karda, et kui ta küünaldamise peale hoopis kordelt vabaks lastakse, siis hakkab seda ära kasutama? :P Ma muidugi saan aru, et sellise energiat täis noore hobusega pole kordel eriti võimalik midagi korralikult teha, aga lihtsalt... :)

Lili ütles ...

Mõtlesin tol hetkel ise sama, aga peale oma energia vabastamist ta oli väga kukupai ja järgmisel päeval ka...tal lihtsalt oligi vajadus ennast tühjaks joosta:)