laupäev, 2. august 2008

Pesupäev 2. august 2008

Hobune on vahepeal paar päeva puhanud ja eile oli meil pesupäev:)
Läksime Enge ja Janariga talli, hobused olid karjamaal, tõin Hanksi ära ja hakkasime sooja vett tegema kiirkeedukannuga. Kokku tegime kolm ämbrit.
Võtsime šampooni, veeämbrid, kopsiku, nuustiku ja hobuse ning suundusime maneeži, sest väljas oli külm tuul.
Hobuse "sisse seebitamisega" ei olnud väga suurt probleemi, hiljem kippus eest ära astuma, sai aru, et midagi on väga teistmoodi, kui muidu:D Hobune šampoonine, hakkasin tasapisi loputama, Enge hoidis hobust, vee peale valamine talle ei meeldinud, isegi, kui seda väga tasapisi tegin, proovis ühe korra isegi putku panna, aga Enge sai sellele jaole õnneks:P Pärast seisis Janar ukse ees igaks juhuks.
Loputamise ajal üldiselt olime seina ääres, hobuse nägu seina poole, siis ta ei saanud edasi liikuda ja oli isegi suhteliselt paigal.
Lakka ja saba sel korral ei pest, saba saab ükskõik millal hiljem ka tegelikult pesta.
Peaks mainima, et hobuse seljast tuli märkimisväärselt jubeda värvusega vesi maha...pesemine läks vähemalt asja ette, iseasi, kui kauaks seda puhast hobust on...pakun, et järgmise kopliskäimiseni ja püherdamiseni:D
Kui hobune loputatud, tõmbasin suurema vee higikaabitsaga maha, laotasin seljale froteerätiku ja peale flissteki ning õue jalutama. Nii 5 min jalutasime, siis talli boksi, rätik fliisi alt ära, nühkisin sellega veel hobust ning siis 5 min pärast võtsin teki ka ära. Kael oli tal juba kuiv selleks ajaks.
Panin talle heina ette ja jätsin ta talli kuivama:)
Mul on nii kahju, et ma fotoka maha unustasin, oleksin tahtnud pilti teha, aga ega see ei olnud viimane kord, kui ma teda pesin:D

Kommentaare ei ole: