esmaspäev, 5. mai 2008

Poiss avastas sadula 5. mai 2008

Kuna Janar pidi kella kolmeks tööle minema, siis kiirustasime enne seda talli. Heera oli pisikesega väljas, nii armsalt kalpsutas väike poiss ringi, ema oli tõrjuv, ei last ligi, aga jätsime ta ka rahule, läksin Hanksi tooma karjamaalt.
Juba siis tundus, et poisil imelik tuju....mitte kunagi ei ole sellist asja olnud, et ta ennas kätte ei anna...otseselt ta eest ära ka ei läinud, aga tavaliselt tuleb ise juurde...teised hobused kekutasid ja jooksid ümberringi, siis ta läks nendega kaasa. Sain ta kinni ja hakkasin tulema...Hanks tegi küünla, sain ta jalaga vastu kätt veel...siis surusin ennast ta tagumikule peale...hakkasime uuesti astuma ja jälle punnis vastu, kordasin ka enda tegevust:D, mille peale ta siis tuli lõpuks ja saime koplist välja.
Talli juures oli ta ka pauku täis ja muudkui kekutas...panin hobuse boksi, sest Raivo lasi Heerat varsaga sisse ja lükkasin ta seal ruttu puhtaks, siis läksin taha ruumi saduldama, kuna seal oli Heera ja Hanks oli rahulikum, kui teist hobust nägi.
Sadula panek läks üle ootuste hästi, võtsin ta siis korde otsa ja koplisse, lasin Janaril igaks juhuks enda järel värava sulgeda, tundsin, et täna poiss on selline pulli täis.
Nii, kui ma ta korde otsa pikemalt lasin, nii ta kukkus pukitama...kuna mu hobune ei austa inimese ruumi, siis kartsin, et saan pihta millegagi, lasin ta lahti ja saatsin Janari kopli tagumisse otsa valvesse, kuna sealt kaudu lastakse hobuseid rohukoplisse ja Hanks teadis seda väga hästi!
Loomulikult, kohe, kui ma ta lahti lasin, pani ta tulisjalu ja pukitades selle nurga poole, kust arvas rohukoplisse saavat...seal siis oli Janar vastas ja hoidis teda sealt eemal, kuigi see oli kinni, aga mine sa tea, kuidas ta oleks sealt hakanud läbi murdma.
Igal juhul oli poisil täna suur avastus...sadul oli seljas...ja nii ta siis tahtis pikali visata (mida ma teha ei last) ja küll ta siis pukitas...nii kaua, et sadulatekk tuli alt ära lõpuks...rahustasin ta maha...kuna ei tahtnud, et ta nii jätkab ja võtsin sadula seljast...
Pean asja rahulikumalt võtma...arvasin, et teda sadul eriti ei häiri, sest päris esimesel korral, kui tal sadul seljas oli, ei teinud ta teist nägugi ja isegi mitte traavis.
Nüüd ta on siis tõeselt avastanud, et midagi on valesti, kui see asjandus selga pannakse...

Kommentaare ei ole: