pühapäev, 12. mai 2013

12. mai: sadul

Talli sõites tekkis tunne, et panen talle sadula ka siis selga. Tõin hobuse sisse. Janar oli kaasas, aitas teda talli vahel valmis panna. Otsisin välja mingi pisikese poni sadula, mis talle enam-vähem selga sobis. Ega sealt väga midagi valida ei ole praegu, pean hakkama ise talle sadulat muretsema ilmselt ühel hetkel.
Valtrap oli talle juba tuttav, selle peale ei liigutanud kõrvagi. Sadulat tasakesi selga asetades kuulatas vaid, mis toimub. Sadulavöö, mis ma sadularuumist sain, talle aga ümber ei ulatanud, otsisin teise. Panin siis vöö ka õrnal kinni, tal ei olnud sellest suurt midagi. Õues kinnitasin siis vööd veel veidi, mitte veel väga kõvasti ja kõndisime mööda platsi käe kõrval. Poni oli rahulik ja uudishimulik, tal ei olnud sadulast ja vööst asja, tal oli vaja ninaga tünne veeretada mööda platsi. Paar korda siis traavi ka käekõrval ja hakkasin tal kõrval hüppama, ise patsutasin käega sadulat. Poni rahulik. Lasin jalused alla, jalutasin käe kõrval paar ringi. Tõmbasin vöö kinni, seda oleks temaga justkui varemgi tehtud:P Kuna Fruty talus seda kõike väga hästi, tuli otsus talle kõhuli selga hüpata. Janar kõrvalt aitas natuke ja nii sai korduvalt tal kõhuli seljas kõõluda. Seda siis koha peal seistes, korra proovisime ka natuke liikuda, aga see talle veel ei istunud:P
Olin üllatunud, kui tubli poni oli! Kõõlusin tal seljas ikka mitu korda ja vahepeal olin natuke pikemalt, vahepeal lihtsalt hüppasin kõhuga sadulale ja lasin ennast alla libiseda. Kiituseks võtsin tal juba õues sadula ära. Natuke rääkisime veel juttu ja siis sisse ära.
Ootan juba põnevusega, millal talle selga saab:) Kõigepealt peab aga kõhuli seljas olles sammu liikuda saama, siis alles korralikult selga!:)

Kommentaare ei ole: