pühapäev, 8. juuni 2014

Hea trenn - 8. juuni

Vahepeal juhtus siis selline asi, et meie pere auto läks pekki! Seetõttu tekkis vähe kaootiline seis tallis käimisega. Hetkel ongi nii, et kui transpordi saan, siis on hästi, kui ei saa, siis talli jala ka ei käi!
Nii et alles eile sain siis trennitama.
Suht suur pilv kerkis sel hetkel, kui talli jõudsin, kõmistas ka kaugel, aga tõime hobused sisse, puhastasime ära ja arutlesime, et lähme ikka sõitma, küll siis näeme, mis see pilveke teeb.
Otsustasin, et teen sellise kergema trenni, võimalikult rahuliku ja mittenõudliku. Esimene traav on alati nagu ikka, pea püsti, aga esimest korda hakkas ta juba esimese traavi lõpus ennast natuke lõdvestama.
Teine traav oli juba väga hea. Eest näppisin teda võimalikult vähe ja hobune oli tõesti mõnus ja kerge sõita.
Tegin palju volte ja suunamuutusi.
Galopp oli vasakut pidi parem (isegi väga hea), kui paremale. Õigemini paremale tõstes ta kuidagi hakkas jälle esiotsa kergitama ja edasiliikumist ei tekkinud. K. soovitas poolistakus paremale poole proovida. Siis tõusis ilusti ja sain ka niipidi hobuse liikuma. Ei tea, mis tal siis oli... Vasakule ta aga nii mõnusasti töötas ja hea oli seljas olla kohe.
Ei teinud pikalt, sest hobune oli üldkokkuvõttes ülimõnus sõita ja jäin selle juurde, et pigem natuke ja hästi, kui palju ja halvasti. Üldse hakkas sadama ja saime ikka täitsa märjaks. Lauspadukas jõudis õnneks alles siis kohale, kui meie juba talli uksest välja saime vaadata :)
Ma olen nüüdseks pea kuu aega Luunaga sõitnud ja alles nüüd hakkan ma pihta saama, kuidas, millal ja kui palju temalt nõuda saab, sest ta on selline hobune, kellelt vähem nõudes saab parema tulemuse. Temaga on vaja rahu ja kannatust, samas kindlat meelt.

Saapad tellisin endale ära, nüüd ootan, läheb kuni 2 nädalat.

Kommentaare ei ole: