kolmapäev, 28. november 2007

Kavaletid 28.11.2007

Pidin eile peale tööd koos Engega talli minema, aga Enge ei saanud nii vara ja siis ma läksin juba ees sinna. Võtsin hobuse puhastamiseks välja ja sidusin Heera boksi külge. Tal oli endal nii huvitav seal, sai Heeraga "jutustada" ja ta boksi küljes rippuvaid päitseid ja nööri maha visata:P
Tegin ta korralikult puhtaks. Kuskilt oli ta endale takjad sabasse saanud, eemaldasin need ja kammisin lakka hõrendava kammiga ta eeslilakka:D Päris mõnusaks läks lakk, peakski mõned korrad sellega kammima, siis läheb lakk veidi õhemaks ja vajub ehk kiiremini. Puhastasin ka kabjad.
Võtsin siis fliisi kaenlasse ja tatsasime maneeži poole. Seal lasin tal alguses sammu käia mingi viis minti. Siis hakkasime traavi tegema:) Jooksutasin teda kerges traavis mõlemat pidi kokku nii umbes 10 minutit ja panin siis maha esimese maalati (hakkasin neid ükshaaval lisama). Sellest jooksis ta mõlemat pidi mingi 5 korda üle, kui vastu kolksatas, pidi uuesti minema, kohe kui ilusti üle läks, lasin tal sammu jääda. Jube hästi kuulas eile sõna, esimese sõna peale sai aru juba, kas nõuan talt traavi või sammu ja ei viilinud.
Siis lisasin teise kavaleti ja sealt täpselt samamoodi lasin tal mõlemat pidi mõned korrad üle minna...kui kolistas, pidi uuesti minema, kui ei, lasin tal lõpetada.
Kolmanda lati lisamisel oli ta juba tähelepanelik ja kolistas vist üldse kokku ainult kaks korda, viimased kolm korda tõstis no nii ilusti jalgu, et lõpetasin ruttu ja kiitsin ohtralt:D Ta on mul niiiiii tubli ja õpib marukiiresti!!!:)
Siis võtsin ta enda juurde ja tegime mõlemale poole eest ära astumist ja ühe korra taandamist ja oligi kogu lugu:) Jalutasime paar minutit tekiga, mis siis, et ta märg ei olnud, aga praegu hobused nii kergesti külmetavad.
Selleks ajaks, kui talli tagasi läksime, oli ka Enge juba tulnud ja hakkas Raftersit saduldama. Ma andsin nii kaua Hanksile veel küüslauku kaera ja mõne porgandiga ja ta sõi selle ka seekord ilusti ära!
Ta on mul ikka imearmas!:)

Kommentaare ei ole: