kolmapäev, 7. august 2013

Poni on tubli!:) - 07. august

Eile oli mu abikaasa sünnipäev!:) Aga sellest ei tahtnud ma rääkida...vaid sellest, kui tubli poni mul on!:)
Eile hommikupoole käisime tallis, Janari ja Kristiniga. Hobused olid kõik õues, aga ilmselgelt oli õues liiga palav, et nad seal hea meelega oleks. Vaatamata sellele, ei tulnud kõik hobused talli juurde, kui Fruty ja Fanny koplist ära tõime. Vaid Mauris jooksis suure hooga meile järele ja hiljem lisandus Fiona, kes tuli oma emmet ostima:)
Puhastasin taaskord Fruty laka takjatest, saba sain ka takjatest puhtaks, aga saba sees on mingi totaalne pundar, milles ma takjaid ei täheldanud, aga lihtsalt selline suur ja kena rasta:S Seda ma päris lahti ei saanud, selleks vaja mingit pikemate piidega kammi, tavalise kõrva harjaga ei rebi sealt läbi lihtsalt.
Panin ponile sadula selga üle pika aja ja läksime platsile.

Natuke jalutamist käe kõrval ja tõmbasin järk-järgult vöö kinni. Lasin ta siis kordele, vasakust jalast jookseb ikka väga kenasti juba kolmanda korra kohta. Hakkasin harjutama üleminekuid samm-traav-samm, sõnaliste käsklustega. Peale mõnda katset hakkas täitsa hästi aru saama ja läks lõpuks juba traavi esimese ütlemise peale!:) Proovisin siis teist pidi ka teda kordel, no on selline kõhklev ja paaril korral keeras "HOPS" ennast taas teisele poole, aga saime ikka kenad ringid traavi joostud ka nii pidi. Siis lasin jalused alla ja lasin tal veel natuke temale hetkel mugavamast jalast kordel liikuda. Alguses sammus, siis paar ringi traavis, see teda ei häirinud, õnneks sellised kerged jalused, mis ei tao külgi, vaid käivad lihtsalt õrnalt vastu.
Ootasin siis, kuini Kristin Fakiiriga lõpetas, tegi natuke hüppeharjutusi, mis tulid täitsa hästi välja ja siis Janar jalutas Fakiiri käe kõrval, Kristin aitas Frutyga. Turnisin tal seljas veidi. Alguses ikka hüppasin kõrval, siis patsutasin kõikjalt, sadulalt, kõhu alt, sealt, kus sääred paiknema hakkavad jne. Hüppasin kõhuga sadulale ja libistasin maha, nii 2-3 korda. Siis panin varba (justnimelt vaid varba, et oleks kohene võimalus jalg välja libistada jalusest, kui vaja) jalusesse ja natuke toetades hüppasin üles-alla. Siis hops kõhuga sadulale ja jäin sinna pidama. Poni tahtis ise paar sammu liikuda, lubasime, las harjub. Selliselt kõhuli seljas turnisin veel mõned korrad ja siis tõusin jalusele püsti, et ponist kõrgemal olla ja rääkisin sealt temaga juttu. Vaatas vaid selja taha ja tukkus edasi.
Eks näis, järgmisel korral on plaan täitsa selga istuda. Siiani on ta selles suhtes suht flegma, aga ennegi selliseid olnud, kes alles selga istudes "avastavad", et polegi nii tore!:D Nagu vääääga palav oli õues, mingi 30 kraadi, Kristin oli minestamise äärel juba, sest oli just sõitmise lõpetanud ja pidi mul veel hobust hoidma:D Läksime talli ära.
Jätsin poni sisse, sest seal veidi jahedam, mõned õunad ja hein ette, kraapisin tal harjaga veel sadula ja vöö koha üle, oi, kus mõnules!:)
Fixiga ei jõudnud ma midagi teha puht füüsiliselt, selline palavus ei ole normaalne!
Järgmine talliskäik tuleb kõne alla alles esmaspäeval, sest ma nüüd tööl ja laup olen koolisõiduvõistlusel kohtunikule abiks.

Kommentaare ei ole: