kolmapäev, 9. jaanuar 2008

Turjakõrgus 09.01.2008




Sain eile Engega talli ja peamine mineku põhjus oli see, et tahtsin poiska turjakõrguse ära mõõta. Võtsin ta boksist välja ja puhastasin ära, proovisin ka saba-laka palsami ära...täitsa mõnusalt teeb jõhvid libedaks ja kergesti kammitavaks:)
Siis mõõtsime ta turjakõrguse ära:P Kuna meil seal vastavat riistapuud ei ole, siis võttis Enge takistuse mõõtmise lati, asetas sinna põiki ühe teise pulga ja nii mõõtsimegi. Et täpset tulemust saada, oli mul ka mõõdulint kaasas, sest takistuse mõõdulatil ei ole peal nii täpselt... Mõõtetulemuseks saime 148,5 cm:D Poiss on ühesõnaga peaaegu 4 cm kasvanud selle ajaga, kui ta minu juures on. Ma ise pakkusin, et ta mingi 149 on ja palju mööda ei pannudki.
Reimo näitas kunagi, kuidas saab vaadata, kui palju hobune veel kasvab ja vaatasime siis ja selle järgi peaks poiss veel mingi 10 cm viskama:O Ja Enge vaatas oma hobuse peal mõõtetäpsust ja nii täpselt oli, et peaks seda vist uskuma:D
Pärast lasin Hanksil Hubertusega üle boksi serva mängida (meil kaks boksi hobusele rinnuni)...tegin sellest ka ohtralt pilte, neil oli nii lõbus:P
Enne äratulekut jagasin kõigi hobuste vahel kodunt toodud saia- ja leivakamarad laiali.

2 kommentaari:

Kristhel Vaht ütles ...

Kuidas saab vaadata, kuidas hobune veel kasvab? :)

Lili ütles ...

Hmm...seda on raske seletada, parem oleks näidata. Aga üritan. Kui aru ei saa, siis küsi mult msnis üle:P Niisiis, võtad tavalise jalutusnööri, asetad selle ühe otsa hobuse esimese jala (vahet pole kummalt poolt mõõdad) põlvenukile (ma ei tea, kas saab nii nimetada seda hobusel:D)...hoiad seda otsa seal ja siis asetad ülejäänud nööri parajas pikkuses õlanuki peale. Nii...nüüd said nööril teatud pikkuse, siis põlvest õlani. Siis tood põlve peal oleva otsa turja kohale, nii, et ei lase lahti õlanuki peal olevat nööriotsa. Siis näedki, kui kõrgeks veel hobune kasvada võib (see vahe, mis jääb turja ja mõõdetd nööri osa vahele vahele).