neljapäev, 13. juuni 2013

Vabahüpped - 12. juuni

Eile olin neljani tööl, siis läksin Pariisist läbi, võtsin enda kiivri ja säärised ja edasi Kaarma talli.
Seal hakati noortele vabakaid tegema just.
Kõigepealt Suller (i: Sullivan), 3 a ruun, kes juba praegu 182 cm kõrge. Tohutult suur, aga arukas tegelane. No ülimõistlik lihtsalt ja heasüdamlik. Tema kõrval seistes tunnen ennast päkapikuna, tõesti:D Ta sai hüppekoridori mõttest kohe aru, ses suhtes, et läks sinna ise ja vabatahtlikult, ilma suurema ajamiseta. Hüppamisel veidi lohakas tagumise osaga, aga see kõik alles tuleb, need olid ta elu ühed esimesed hüpped üldse:)
Seejärel 3 a täkk Carlito. Sulleri kõrval tundub nii pisike. Aga no kus loomale on antud liikumine, täitsa lõpp!:) Ja hüppab ka hästi. Ta elas ikka mõnusalt välja ennast seal platsil:)
Järgmisena võtsime ette halli mära Kapella, 2 a hea sugupuuga tulevikulootus:) No mära on mära! Kui ruun ja täkk andsid ennast kenasti kätte uuesti peale igat koridorist läbi käimist, siis märad ikka "sigatsesid":D Aga suhkur on hea abivahend ja meelitaja.
Eelviimane oli raudjas 2 a mära "Päka" (ei mäleta ta õiget nime). Kuna ta on suht pisikest kasvu, siis oleme teda Päkaks hakanud hüüdma:) Nii ilus ja hea iseloomuga noor hobune! Käe kõrval käimine on tema jaoks suht uus asi ja selle kohta avaldas ta ka natuke arvamust, aga no kui hobune ei oska, siis mida sa ikka eeldad. Natuke tema järel käimist ja ta sai asjale kenasti pihta. Hüppas ka väga hästi, tagumine ots kerkib ikka vapsee taevasse:)
Mitte kellelegi ei pannud midagi väga kõrget ette, noored loomad ja nende esimesed hüpped.
Viimasena võtsime siis minu ponirulli:D Sporthobuste kõrval oma pisikese olemise ja ümmarguse pepuga nii naljakas tegelane:D Ta oli ka väga tubli, hüppas kenasti, vist kuni 80 cm panime ette lõpuks (silma järgi vaadatuna). Fuksa terve aeg hüüdis teda tallist ja seetõttu oli Fruty ise ka natuke ärritatud ja hirnus vastu. Aga ma jäin temaga rahule ja uued valjad lähevad talle ka nüüd ilusti pähe, juhuu!:)
Eile ma Kratiga sõita ei jõudnud, lõpetasime noortega alles poole üheksa paiku õhtul. Täna aga peale lõunat talli ja läheb vast jälle pikalt kõigiga ja Kratiga ka vaja kindlasti sõita!:)

Kommentaare ei ole: