teisipäev, 20. mai 2014

Trenn äikesepilve kiuste - 20. mai

Eile klappisid asjad nii hästi, et sain kella seitsme paiku ennast talli sätitud. Pere tuli kaasa, abikaasa ja tütar polnud seal käinud.
Kohale jõudes oli K. juba Fogeliga lõpetanud, palusin Sampo (väga suur ja karvane ja kohmakas koer:D) kinni panna, sest mees kardab suuri koeri ja lapsed oleks ta lihtsalt pikali jooksnud:P
Üks suur pilv ähvardas oma sinakusega metsa taga, aga panin ikkagi Luuna valmis. Lapsed tahtsid ka hirmsasti puhastada teda, abikaasa sülest nad siis said mind natuke aidata. Üritasin aga võimalikult ruttu hobust valmis saada, et mitte äikese kätte jääda.
Tegin esimesed traavid ära ja siis jõudis K. ka platsile. Enne skeemi alustamist tegin galopi-traavi üleminekuid. Traavist galoppi saame täitsa sujuvalt juba, aga galopist traavi jäämisega on kohati raskusi. Tal polnud eile millegipärast väga pidureid, kippus ratsmele istuma ja mingi lolli pika sammu tegema enne traavi jäämist.
Skeemi sisse sõitmist peame ka veel palju harjutama. Nimelt tahab ta peatudes ennast paremale viltu vedada. Lõpuks saime ka sellega hakkama. Ka on ikka veel raske see peatus läbi sammu. Ja pean pidevalt jälgima, et ma õigele jalale kergendaks.
Galopi osa peame rahulikumaks saama. Kipub vedama ja kiirustama.
Ühesõnaga peatus läbi sammu, rahulikkus, üleminekud...üleminekud ja veelkord üleminekud :D
Saime aga trenniga ühelepoole ja tegin veel lõputraavi, kui see äikesepilv siis kohale jõudis (enne vaid sabistas vihma natuke aega). Hakkas sadama ja korralikult müristama. Poja tahtis veel hirmsasti hobuse selga saada, jalutasime ta siis tallini. Enne talli saime veel korraliku vihmavalangu kaela.
Tallis võtsin ta lahti ja nühkisin veel korralikult harjaga teda sadula ja sadulavöö kohalt. Pesta eile ei saanudki, aga loodan, et reedel on parem ilm, kaks päeva ma nüüd talli minna ei saa.

Kommentaare ei ole: